Fotózási Információk

Hogy én leszek-e a ti fotósotok?

Mielőtt megkeresnél, kérlek nézd át a galériában szereplő eddigi munkáimat, illetve olvasd el a fotózási feltételeket. Mindez azért fontos, hogy egy visszaigazolást tudjak kapni arról, hogy az általam alkotott képi és színvilággal azonosulni tudsz. Számomra fontos, hogy a fotózás felszabadultan teljen, kültéri képek esetén gyakori, hogy a sorozatot séta közben, vagy egy finom kávé elfogyasztása mellett készítjük. Az úgynevezett “lifestyle” stílust részesítem előnyben, a természetességre és az elkapott pillanatokra összpontosítok. Szeretem, ha az elkészült fotók önazonosak. Ugyanakkor egy esküvői kreatívnál fontosnak tartom a részletesebb instruálást, ugyanis itt nagyobb szerepe van a pózoknak. Általában a hozzám érkező párok először állnak kamera előtt, így szükségük van sok-sok tippre és segítségre.

Hogyan készüljek a fotózásra?

Természetesen fotózás előtt egy online találkozó keretein belül átbeszélünk mindent, ami fontos lehet. Szívesen adok tanácsot helyszínnel, napszakkal és öltözködéssel kapcsolatban is. A legfontosabb, hogy friss és kipihent legyél/legyetek. Az Időjárás szeszélyessége mellett is történhet olyan dolog, ami miatt esetleg nem tudtok megjelenni, ez esetben természetesen keresünk új időpontot, hogy mindenki a legjobb formáját tudja hozni.

Sminkest és fodrászt a csomagok nem tartalmaznak. Ha esetleg nincs bevált sminkesed, nyugodt szívvel tudom ajánlani Kátai Annát, akivel már második éve dolgozunk együtt. 

Anna árai:

Nappali smink: 5.000 ft.
Alkalmi smink: 7.000 ft.
Menyasszonyi smink: 10.000 ft.

Időpontfoglalás

Az időpontot érdemes minél hamarabb, általában a fotózás előtt 2-4 héttel lefoglalni. Esküvő esetén pedig, ha megvan a kitűzött időpont, szintén érdemes elkezdeni az egyeztetést. Az esküvők általában hétvégente kerülnek megrendezésre, az időpontok is hamar fogynak, mivel hetente egy párt tudok vállalni.

Helyszínek

Szép időben első sorban a kültéri fotózást részesítem előnyben, ezek lehetnek természetben vagy városi környezetben is. Leginkább a naplemente óráit szoktam ajánlani, mivel ilyenkor vannak a legszebb fények és a végeredmény is garantáltan gyönyörű lesz. Amennyiben beltéri fotózáson gondolkodtok, választhatjátok a Studio S-Lux, a Nordix fotóstúdió, vagy a Ndustrial studios termeit. Szívesen megyek a ti otthonotokba is, ez utóbbi opció az újszülött fotózásoknál szokott kényelmes megoldás lenni. 

Mi történik, hogy ha az idő hirtelen elromlik?

Ez kifejezetten a szabadtéri fotózásokra érvényes. Legyen az egy kinti páros vagy esküvői kreatív. Rossz idő esetén mindig megbeszélünk egy mindenkinek megfelelő új időpontot. Ha az esküvő napján lenne esős időnk, a kreatív páros sorozat elkészítését is át tudjuk tenni egy másik általatok választott napra. 

Amit a csomagokról és az átadott képekről tudni érdemes

A nyers képek nem kerülnek átadásra, mivel a fotózás végeztével a képek még csak félkész állapotban vannak. A végleges fotók megszületését egy tudatos utómunka, retusálási folyamat előzi meg. A csomagokban foglalt darabszámot természetesen minden esetben biztosítom nektek, sokszor még többet is 😊 Az elkészült képeket online galériában adom át, a fotózást követő 10 munkanapon belül.